De Beijer Ref groep

De expansiestrategie van het bedrijf is tweeledig: het geografische landschap vergroten en de productportfolio en de productie harmoniseren. Het bedrijf wil als OEM op verschillende locaties over de hele wereld produceren en de portfolio overal verkopen. Het bedrijf is ervan overtuigd en optimistisch dat natuurlijke koudemiddelen zullen groeien. Beijer Ref wil daarom zijn natuurlijke koudemiddelportfolio vergroten. Het is deze wens om voorop te lopen in de ontwikkeling van nieuwe technologie die de expansie van het bedrijf stimuleert.

Beijer Ref is toegewijd, betrokken en verenigd. Het bedrijf is een leider op het gebied van groene oplossingen. Het zit in zijn cultuur en DNA om zorg te dragen voor de bescherming van het milieu. Als een Zweeds bedrijf verdedigt Beijer Ref deze waarden in de koudebranche.

Beijer Ref Support BV in de Benelux

Is het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, in het Beijer Ref Support Center te Oirschot en centraliseert de backoffice en het algemene centrale warehouse. Een aantal centrale diensten en afdelingen zijn er gecentraliseerd, zoals: Purchase, Marketing & masterdata, Finance, Human Resources, ICT, Logistics, Quality & compliance en Academy. Het Support Center ondersteunt alle onafhankelijke Beijer Ref verkoopbedrijven in de Benelux. Deze entiteiten zijn: Beijer Ref Belgium BV, Celsis BV, Coolmark BV, ECR Nederland BV en SCM Ref BV.

Beijer Ref Support BV verkoopt zelf geen producten. Hiervoor moeten klanten ook echt aankloppen bij de verschillende entiteiten.

Beijer Ref Support is een ondersteuningscentrum voor de onafhankelijke verkoopbedrijven. Het Support Center is uitgerust met een compleet nieuw magazijn en heeft een totale oppervlakte van 12500 m². Het is een state-of-the-art gebouw, uitgerust met de nieuwste hulpmiddelen en met een volledig geautomatiseerde Autostore-kubus. Dit gerobotiseerde onderdelenmagazijn maakt de logistieke stroom super efficiënt en snel.

In het ondersteuningscentrum te Oirschot bevinden zich drie van deze onafhankelijke bedrijven: SCM Ref BV, Beijer Ref Support BV en ECR Nederland BV (hoofdkantoor).